Sałatka z awokado i gruszką w winegrecie z zielonej herbaty

Z ekstraktem z zielonej herbaty, bez konserwantów i barwników

2 porcje

Składniki:

  • 100 grukoli
  • 1dojrzałe awokado
  • 1gruszka
  • garść pestek słonecznika
  • 4łyżki Nestea Green Tea Citrus
  • 3łyżki oliwy z oliwek
  • 10listków świeżej mięty
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta soli

Sposób przyrządzania:

  1. Listki mity posiekać drobno tylko raz, żeby aromat nie uciekł w deskę do krojenia.

  2. Posiekaną miętę zmieszać dokładnie z oliwą, Nestea Green Tea Peach, sokiem
    z cytryny oraz solą.

  3. Awokado obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry.

  4. Podobnie z gruszką.

  5. Na rukoli położyć na przemian plastry gruszki i awocado.

  6. Następnie posypać pestkami
    słonecznika i polać winegretem.