Marynowane krewetki podawane na grzankach

Z ekstraktem z zielonej herbaty, bez konserwantów i barwników

2 porcje

Składniki:

  • 10tygrysich krewetek
  • 150Nestea Green Tea Lemon
  • 2ząbki czosnku
  • 1łyżkę naturalnego miodu
  • jedna papryka chilli lub pepperoni
  • szczypta soli
  • pół bagietki

Sposób przyrządzania:

  1. Papryczkę i czosnek drobno posiekać.

  2. Całość wymieszać z miodem i Nestea.

  3. Rozmrozić krewetki jeżeli jest taka potrzeba.

  4. Dodać Nestea Green Tea Lemon oraz pozostałe składniki.

  5. Następnie odstawić na 30 min do lodówki.

  6. W tym czasie bagietkę należy pokroić na małe kanapeczki.

  7. W czasie smażenia krewetek
    włożyć do piekarnika nagrzanego do 250°C na kilka minut w programie grill.

  8. Krewetki wraz z marynatą wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć kilka minut.

  9. Posypać odrobiną soli.

  10. Gotowe krewetki podawać na grzankach.