Makaron z kurczakiem w sosie z zielonej herbaty

Z ekstraktem z zielonej herbaty, bez konserwantów i barwników

2 porcje

Składniki:

  • 300 gpiersi z kurczaka oczyszczonej z kości i błon
  • 400 mlNestea Green Tea Lemon
  • 3łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 3łyżki sezamu
  • sparzona skórka z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 300 gpełnoziarnistego makaronu spaghetti

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.

  2. Kurczaka posypać pieprzem oraz pokroić w drobne paseczki.

  3. Następnie przysmażyć na rozgrzanej patelni wraz z olejem, aż kurczak się zarumieni.

  4. Dodać sos sojowy do kurczaka.

  5. Od tej pory podlewać kurczaka Nestea po 100 ml.

  6. Za każdym razem sos będzie się redukować.

  7. Smażenie należy skończyć, gdy skończy się ostatnia porcja Nestea.

  8. Sezam wsypać na osobną patelnię.

  9. Trzymać na średnim ogniu aż się zarumieni, uważając, aby nie spalił się.

  10. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię z kurczakiem, wymieszać dokładnie i posypać sezamem.

  11. Można przyozdobić skórką z cytryny.