Czekolada do picia z Nestea o smaku truskawkowo-aloesowym i chałwą

Z ekstraktem z zielonej herbaty, bez konserwantów i barwników

4 porcje

Składniki:

  • 150 gczekolady gorzkiej
  • 350 mlNestea Green Tea Strawberry Aloe Vera
  • 1łyżka cukru pudru
  • 100 gsezamu
  • 2łyżki miodu spadziowego

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę rozpuścić wraz z Nestea w misce nad garnkiem, w którym gotuje się woda,

  2. czyli w tzw. kąpieli wodnej.

  3. Do rozpuszczonej czekolady dodać cukier puder, następnie dokładnie wymieszać.

  4. Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu, aż się zarumieni.

  5. Ostudzić, zmielić w młynku do kawy.

  6. Na końcu wymieszać z miodem i odstawić na 1h do lodówki.