Citrus Salsa Ceviche

Czy jest coś, czym można się nie zachwycić w orzeźwiającym napoju o przepysznym smaku?

porcja dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kubek Zielonej NESTEA Citrus
  • 1/2 kubka świeżego soku z limonki
  • 1/4kubka świeżego soku z cytryny
  • 4łyżeczki oleju z oliwek extra virgin
  • 1/4 łyżeczki płatków chili
  • 1/2 łyżeczki soli (do smaku)
  • 300g tuszy tuńczyka na sushi
  • 350g gotowanych, mrożonych krewetek, około 26-30 sztuk
  • 2 pomarańcze, obrane i podzielone
  • 1 łyżka stołowa szczypiorku pokrojonego w kawałki o długości ok. 0,5 cm

Przygotowanie:

  1. Składniki wymieszać w misce

  2.  Krewetki rozmrozić i dokładnie wypłukać

  3.  Tuszę tuńczyka pociąć w kostki 1,2 cm

  4.  Dodać tuńczyka, krewetki i kawałki pomarańczy do przybrania i podrzucić. Nałożyć pokrojony szczypiorek.